Image

Succesvol Wenckebachweg-Voetbaltoernooi!

Afgelopen zondagmiddag hebben onze woonbegeleiders aan de Wenckebachweg een voetbaltoernooi georganiseerd voor de statushouders en studenten die wonen op het studentencomplex. De woonbegeleiders zijn een aanspreekpunt en organiseren activiteiten voor statushouders om de leefbaarheid van het complex te stimuleren. Andere studenten die ook aan de Wenckebachweg wonen, worden bij activiteiten betrokken om de sociale cohesie te bevorderen.
Het voetbaltoernooi
Van het kunstgrasveld bij SV Overamstel werden twee kleine veldjes gemaakt zodat de vier teams gelijktijdig konden spelen. De statushouders en studenten betraden in groepjes het sportpark en hadden er erg veel zin in, gezien de lachende gezichten en uitdagende beloftes onderling. ‘Die beker gaan wij winnen, echt waar!’, beloofde de aanvoerder van een van de teams. Het toernooi werd blijkbaar door een enkeling toch redelijk serieus genomen. Misschien omdat de woonbegeleiders, die ook een Welcome to the Wenckebachweg website onderhouden, zelfs een Wenckebachweg wisseltrofee in het leven hadden geroepen voor het winnende team. De vrolijke gezichten die over het veld raasden, voerden de boventoon tijdens het toernooi.
                                 
Voetbalpraatjes
Eenmaal op adem vlogen de voetbalpraatjes je om de oren. De ene had het over zijn mooie goal, de ander was meer bezig met het puntentotaal en de uiteindelijke winst van de dag. Wat opviel was dat het gehele gezelschap samen op één grote groep vrienden leek. Het plezier van het samen-zijn met het verstand even op nul en voetballen voor eeuwige roem kwam nog duidelijker naar voren toen het even keihard begon te regenen. Als ware Hollanders voetbalden de statushouders een klein kwartiertje door de plenzende regen. ‘Dat is ook Nederland’, beseften de statushouders. Jammer genoeg werd het kunstgras spekglad en had niet iedereen het juiste schoeisel aan. Dus zoals het een echte voetbalwedstrijd betaamt, viel er jammer genoeg ook iemand uit met een enkelblessure. Maar zelfs dat mocht de pret niet drukken, want er stond gelijk iemand klaar om in te vallen.
 
Winnaars
Nadat alle teams een keer tegen elkaar hadden gespeeld, werd het tijd voor de twee finales. Een wedstrijd voor de derde en vierde plaats en een wedstrijd voor de eerste en tweede plaatst, die niet gelijktijdig werden gespeeld om de spanning nog even op te voeren. Na twee leuke finales waarin slidings, reddingen en doelpunten vielen was het nog steeds de lach op de gezichten die de sfeer bepaalde. De beheerder van het sportpark kreeg de eer om de winnaars van het Wenckebachweg voetbaltoernooi te kronen. Er was maar één trofee om uit te reiken, maar afgelopen zondag waren alle aanwezigen echte winnaars. Na het voetbaltoernooi werd iedereen uitgenodigd voor een barbecue aan de Wenckebachweg en dat bleef nog heel lang gezellig. Het was een leuke dag met een geslaagd toernooi binnen een waardevol project!