Image

Academie van de Stad Doet

Op 21 en 22 maart 2014 zijn de NLdoet-dagen. In verschillende Springlevende Wijken sluiten studenten hierop aan en steken de handen uit de mouwen!
Met NLdoet, een sociaal initiatief van het Oranjefonds, komen vrijwilligers in actie voor hun leefomgeving. Ook de studenten van verschillende Springlevende Wijken van Academie van de Stad grijpen deze kans om iets extra's voor hun buurt te betekenen. Een kort overzicht! 

In Springlevend Dudok in Amsterdam Niew-West gaan de studenten met de kinderen van TaalToppers de straat op om afval te prikken. Deze buurtkinderen uit groep7 en 8 van de basisschool komen iedere week samen voor huiswerkbegeleiding van de studenten, maar deze week stoppen ze eerder om de straat op te ruimen. Tegelijkertijd worden ze ervan bewustgemaakt dat ze zelf de straat netjes kunnen houden als ze afval in de prullenbak gooien. Maar de kinderen hebben nog iets gedaan: ze hebben zelf bordjes gemaakt tegen zwerfafval en opgehangen aan lantaarnpalen in de buurt!

In Springlevend Rudolf Diesel in Amsterdam-Oost wordt met NLdoet het nieuwe seizoen van BeterBuiten geopend. Op deze eerste dag van de lente gaan de studenten tuinen opknappen van buren die daar zelf niet toe in staat zijn. Dit doen zij samen met buurtbewoners met groene vingers. Tijdens NLdoet krijgen ze speciale hulp: een grote groep vrijwilligers van stichting Present tuiniert deze dag met ze mee!

In een andere buurt in Amsterdam-Oost, in Springlevend Dapper, zal geschrobd, geplukt en gepland worden. De binnenplaats van de Eerste en Tweede van Swindenstraat is al enige tijd een doorn in het oog van omwonenden. Daarom zullen de studenten samen met hen daar iets aan gaan doen!

Naast NLdoet is er op 29 maart NLschoon. In Springlevend Columbus staat de hele dag in het teken van een schoon Columbusplein. Samen met buurtkinderen en vrijwillgers bieden de studenten hun schoonmaakdiensten aan. Ze zullen portieken van bewoners opruimen, ramen lappen en straten vegen voor een schone buurt!       

Zie hieronder een korte fotoreportage van de NLdoet-dagen.Student Aziz in Springlevend Dudok met een leerling van TaalToppers voor een schone buurt.


De groep van Springlevend Dudok.


Bordjes gemaakt door de kinderen van TaalToppers in Springlevend Dudok.


Ook in Springlevend Dapper zijn studenten samen met bewoners hard aan het werk voor NLdoet.


Studente Linda hard aan het werk in Springlevend Dapper voor een opgeruimde buurt.