Image

Bloeiend Betondorp

Vrijdag 27 november was het weer zo ver: Stichting Present, de Nederlandse Tuinenstichting en Academie van de Stad sloegen de handen ineen om bewoners van Betondorp blij te maken met opgeknapte tuintjes.
Bij dit project worden tuinen in Betondorp opgeknapt van mensen die dat zelf niet (meer) kunnen. Stichting Present, de Nederlandse Tuinenstichting en Academie van de Stad zorgen ervoor dat in Betondorp regelmatig een groep vrijwilligers aan de slag gaat om in de tuintjes van een aantal bewoners te werken. Vrijdag 27 november was het weer zo ver: een team vrijwilligers van ING stak de handen goed uit de mouwen.

Rick woont in Betondorp volgens het Springlevende Wijk-concept, waarbij studenten zich inzetten voor hun buurt in ruil voor een woning met huurkorting. Rick woont al een tijd op deze manier in Betondorp en kent zijn buren daardoor erg goed. Hij weet dan ook precies welke bewoners hulp in de tuin goed kunnen gebruiken.

Na een lunch en uitleg van Rick over de bewoners en de tuinen wordt een verdeling gemaakt. De mannen van ING gaan in teams van twee of drie in een tuin aan de slag. In sommige tuinen gaat het vooral om het snoeien van klimop, in andere tuinen is het een totale jungle. Maar aan het eind van de dag is één ding zeker: alle tuinen zijn er heel positief op vooruit gegaan en zijn winterklaar gemaakt. Eén bewoner zegt zelfs dat ze zich geen beter kerstcadeau kon wensen!