Image

Broedplaats Floraparkbad

Het Floraparkbad als broedplaats voor de wijk Amsterdam-Noord.
Projectomschrijving
Het Floraparkbad in Noord trekt peuters, kinderen, jeugd, volwassenen en senioren. Sommigen van deze bewonersgroepen, zoals de jeugd en senioren, zijn in Noord moeilijk te bereiken. Een idee is om het Floraparkbad te gebruiken bij het bevorderen van de integratie van wijkbewoners. Daarvoor moet een onderzoek uitgevoerd worden naar de bezoekers van het zwembad en hoe het gebruik van het bad kan worden uitgediept. Hierbij kun je denken aan het organiseren van lezingen, kaartspelen of sportactiviteiten.

Studenten Sport, Management en Ondernemen en Cultureel Maatschappelijke Vorming onderzoeken nu de mogelijkheden tot uitbreiding van de activiteiten rondom het bad.

Op 23 juni 2010 vond de kick-off plaats van de presentatie. De zon scheen volop terwijl het buitenterrein van het Floraparkbad volstroomde met bewoners uit de buurt die zin hadden in afkoeling en waterpret. De studenten van S.M.O. hadden de buurtbewoners met flyers en posters uitgenodigd voor deze speciale gratis woensdagmiddag in het bad. Naast de opening van het gerenoveerde buitenbad, stonden allerlei activiteiten op het programma: stuiverduiken en in een groot opgeblazen rad het bad door tot en met spijkerbroekhangen van de duikplank. Maar gewoon lekker zwemmen of zonnebaden mocht natuurlijk ook. 

De middag was een succesvolle uitkomst van het project. Zo werd geconstateerd dat er behoefte is aan meer sportactiviteiten rondom het bad en een hernieuwde kennismaking voor buurtbewoners met de mogelijkheden van het bad.
Zie hieronder een reportage van die middag.