Image

Complexgerichte aanpak Landlust

De studentcoördinatoren van Springlevend Landlust helpen de bewoners van een complex in Landlust om een fijnere woonomgeving te creëren in het kader van complexgerichte aanpak.
Het afgelopen jaar lag de focus van het project grotendeels op het opzetten van en onderhouden van het project, contacten en activiteiten in en rondom het complex. Onervarenheid en de kale tuin zorgden voor wat problemen, maar in de eerste helft van dit jaar werden al positieve resultaten bereikt. Zo werd de tuin opgeknapt, werd een groeiende groep bewoners bereikt en melden steeds vaker betrokken bewoners aan het adres van de studenten. 

Waar voorheen vooral werd toegekeken door bewoners, is het nu tijd dat de bewoners actiever worden en zelf meer gaan bijdragen aan activiteiten en verbeteringen. Zo verzorgen de bewoners zelf meer en meer de verbeterde leefomgeving, met de studentcoördinatoren als begeleider. Met een verfrist team en nieuwe ideeën wordt dit nieuwe jaar ingestoken en zal de nadruk gelegd kunnen worden op tastbare verbeteringen die de sfeer zullen bepalen en de bewoners dichter bij elkaar brengen.