Image

Creatieve ideeën voor alternatief nachtvervoer

118 studenten van de minor Creativiteit en Innovatie bedachten in opdracht van de gemeente Amsterdam creatieve ideeën voor alternatief nachtvervoer van en naar studentencomplexen buiten het centrum. Zie het resultaat hieronder in een film!
De studenten van de Hogeschool van Amsterdam bedachten in korte tijd per groep een aantal ideeën. Elke groep werkte het beste idee uit tot een concreet, toepasbaar concept. Zo was er het idee 'get home safe' waarbij studenten een veiligheidspakket ontvangen. Deze studenten pleiten ervoor dat alternatief vervoer niet nodig is, als er gedragsverandering teweeggesteld kan worden, dat wil zeggen: studenten bewust laten worden van hun eigen veiligheid. Ook was er de 'paal met applicatie': op verschillende plekken in de stad staan palen die dienen als verzamelpunt. Per campus is er een paal. Op de paal kun je via een QR-code zien of er nog mensen aankomen en met een applicatie op de smartphone kun je 'joinen'. 'Samen reizen is beter dan alleen. En veiliger', aldus een van de studenten.

Na alle pitches gaat de vijfkoppige jury in beraad en dan is het tijd voor de prijsuitreiking. Welke groep had het beste idee en gaf de beste pitch? 'Wat een geweldige, creatieve, innovatieve concepten. Aan elke groep is wel iets bijzonder. We hebben als jury vooral op twee dingen gelet: kan het idee bij veel mensen onder de aandacht worden gebracht en is het eenvoudig om uit te werken', aldus de opdrachtgever.

Benieuwd welk concept heeft gewonnen? Bekijk de film hieronder!
Lees hier de algemene beschrijving van dit project

                                                   

  
De jury stelt zich voor                                           Storytelling tijdens een presentatie!                          De studenten trokken alles uit de kast

                                      
                                    De juryleden moeten ook nog aan het werk                        Terechte winnaars met trotse begeleiders!