Image

Culturele Kerstmarkt in de Amsterdamse Kinkerbuurt

Op zondag 18 december vindt er een kleurrijke kerstmarkt plaats in de Kinkerbuurt in Amsterdam-West, voor jong en oud. De markt is volledig georganiseerd door vier studenten Commerciële Economie van de Hogeschool van Amsterdam. Doel: een saamhorigheidsgevoel creëren voor bewoners en ondernemers, het gebied De Hallen een nieuwe impuls geven en het kerstgevoel in iedereen naar boven brengen.
De kerstmarkt is een samenwerkingsproject tussen stadsdeel West, ideële stichting Academie van de Stad en de Hogeschool van Amsterdam. Vier studenten Commerciële Economie zetten in nog geen drie maanden de kerstmarkt neer met circa tachtig kramen in de Ten Katestraat en een kinderkerstmarkt bij de Hallen tegenover het Bellamyplein. Op de kerstmarkt staan ondernemers uit heel Amsterdam die een gevarieerd aanbod van kerstartikelen aanbieden, van kerstdecoraties tot aan bijvoorbeeld Indiase sieraden. De studenten trekken hiermee verschillende culturen aan. Voor de kinderen zullen er onder andere een levende kerststal en lekkernijen zijn en ze kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd.

Met de kerstmarkt willen de betrokken studenten en organisaties niet alleen een kerstgevoel stimuleren bij bewoners, maar tevens het gebied De Hallen – de voormalige tramremise – teruggeven aan de omwonenden. De opbrengst van de verhuur van kramen wordt geschonken aan een goed doel; de twintig oudste bewoners uit de wijk krijgen een luxe kerstpakket aangeboden dat de studenten persoonlijk zullen overhandigen.

Zie hier de projectomschrijving.