Image

Doe de Transvaalloop!

Studenten Interactieve Media ontwikkelden afgelopen studiesemester multimediale tours door de Transvaalbuurt in de vorm van een mobiele applicatie. Vijf teams, vijf apps, 1 winnaar. Bekijk hier de film!
Omdat de Transvaalbuurt honderd jaar bestaat en omdat de buurt veel verborgen schatten heeft, hebben studenten van de Hogeschool van Amsterdam in opdracht van woningcorporatie Stadgenoot en de Academie van de Stad mobiele applicaties ontwikkeld waarmee Amsterdammers meer over de buurt te weten kunnen komen. In groepjes werden vijf verschillende apps ontworpen en ontwikkeld, variërend van een speurtocht met foto's, audiotours, GPS-gestuurde wandelingen en een tour met behulp van Layar. Afgelopen zaterdag was het aan buurtbewoners om de apps te testen. Met scoreformulieren werden de apps stuk voor stuk uitgeprobeerd in de Transvaalbuurt en beoordeeld op aspecten als: werkt de app feilloos? Vond je het een leuke tour? En: zou je het een ander aanraden? Aan het einde van de middag was het aan Stadgenoot om de scores bij elkaar op te tellen en de winnaars bekend te maken...

Lees hier meer over het project en de winnaar en bekijk hieronder de reportage:De winnende app proberen? Download Layar en zoek op ‘Transvaalbuurt’.