Image

Donatie aan Refugee Start Force

In februari hielden wij een nieuwjaarsactie ter ere van het opzetten van ons eigen uitzendbureau. Het geld dat beschikbaar kwam door de actie besloten wij aan Refugee Start Force te doneren. Benieuwd waarom? En wil je meer weten over de status van ons uitzendbureau? Lees dan verder!
Begin februari konden relaties van Academie van de Stad hun persoonlijke stem uitbrengen voor de bepaling van onze donatie aan één van de 3 doelen: dak- en thuislozen, jeugdwerkloosheid of vluchtelingen. Deze nieuwjaarsactie deden wij vanwege de oprichting van ons maatschappelijk uitzendbureau en de doelstelling om opbrengsten van het uitzendbureau weer terug te geven aan de samenleving. In dit geval was het een ‘donatie op voorhand’.

Met veel plezier kunnen wij melden dat 250 relaties hun persoonlijke stem hebben uitgebracht en dat het merendeel (109 stemmen) op het thema vluchtelingen heeft gestemd. Het geldbedrag dat door alle stemmen een totaal van €3000,- heeft bereikt, besloten wij te doneren aan de organisatie Refugee Start Force (RSF). Op de bijgevoegde foto is te zien hoe Josje de Bruijn en Olivier Smink (maatschappelijk organisatoren van het uitzendbureau) het bedrag aan Joost van der Hel (oprichter RSF) overhandigen. 

RSF is begin 2016 ontstaan en is een netwerk waar voornamelijk vluchtelingen, maar ook Nederlandse vakgenoten, vrijwilligers, organisaties en bedrijven contact kunnen leggen met als doel elkaar te helpen. Sinds de oprichting heeft de community al meer dan 10.000 leden, zijn honderden contacten gelegd en meerdere succesvolle projecten geïnitieerd. Een belangrijk thema is toeleiding naar opleiding en werk. Joost van der Hel geeft aan het bedrag goed te kunnen gebruiken: "De groei van Refugee Start Force laat zien dat er een enorme behoefte is aan laagdrempelige netwerkmogelijkheden voor vluchtelingen en Nederlanders. De donatie van Academie van de Stad is voor ons een geweldige steun en erkenning van ons werk”

Status uitzendbureau
Met het uitzendbureau gaat het goed. Het begint nu echt te lopen. We hebben inmiddels de NEN 4400-1 certificering behaald, het SNA Keurmerk gekregen en er zijn al tien studenten / net-afgestudeerden via het uitzendbureau aan het werk. Wat ons is opgevallen is dat het vaak niet gaat om het direct uitzenden van arbeidskrachten maar dat we uitzendkrachten inzetten bij Academie van de Stad om vanuit aangenomen werk, maatschappelijke projecten te doen bij onze klanten. Het uitzendbureau richt zich steeds meer op deze 'Young Professional-formule' van Academie van de Stad.

Waar we de uitzendkrachten op dit moment, direct of indirect, voor inzetten is:
  • Het organiseren van een energiecafé;
  • Het doen van een bewonersonderzoek;
  • Het verhogen van het gebruik van inkomensmaatregelen in het kader van armoedebestrijding;
  • Interviewen en meeschrijven aan een mid-term review van het bestuur;
  • Ondersteunen bij de organisatie van een buurttop;
  • Wijkbeheer.
We hebben nog een weg te gaan met het uitzendbureau maar we verwachten via het uitzendbureau en de 'Young Professional'-formule nog vele mooie projecten te gaan doen. Het blijkt een welkome aanvulling op onze andere projectformules. 

Voor meer informatie, kijk op www.avds-uitzendbureau.nl