Image

Eerste Bijeenkomst Social Enterprise NL

Ondernemen om de wereld te verbeteren. Dat is Social Enterprise NL. Op donderdag 27 september was de eerste bijeenkomst, waar verschillende bedrijven, stichtingen en andere organisaties met elkaar spraken over deze interessante nieuwe manier van ondernemen. De Academie van de Stad was er uiteraard ook bij!

Social Enterprises verdienen geld aan producten en hun diensten, maar herinvesteren een groot deel van hun winst in het bedrijf en in de gemeenschap om zo hun maatschappelijk missie te bereiken. Deze bedrijven werken volgens de 4 P’s. Vanuit Philantrophy zet de Social Enterprise zich in voor People en Planet om vervolgens de Profit weer te herinvesteren in een betere leefomgeving.  Kortom, maatschappelijk verantwoord ondernemen!

Op donderdag 27 september was de eerste ledenvergadering van Social Enterprise NL, waar de Academie van de Stad als lid uiteraard aanwezig bij was.  Willemijn Verloop nam ons mee in haar visie op ondernemend Nederland en welke kansen en belemmeringen er op dit moment liggen voor Social Enterprises. Een ingekorte versie van haar lezing kunt u hier vinden.

Daarnaast gaf onze  eigen Sara Geerken een presentatie over de ervaringen die zij afgelopen zomer op heeft gedaan in London tijdens het werkbezoek van de Academie van de Stad.  Hier hebben zij verschillende trusts en Social Enterprises bezocht. Eén van deze Social Enterprises was The People’s Supermarket. Een commercieel duurzame supermarkt waar mensen in ruil voor 4 uur inzet 20% korting krijgen op hun boodschappen. Meer over dit inspirerende bezoek en dito Social Enterprises vindt u hier!