Image

Fotoverslag: Springlevende Wijken aan de slag voor NLdoet

In het kader van NLdoet staken een aantal Springlevende Wijk-teams samen met bewoners en vrijwilligers de handen uit de mouwen om de buurt nóg mooier te maken. Bekijk hieronder het fotoverslag!
NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. De actie, waarbij iedereen wordt gestmimuleerd een dag de handen uit de mouwen te steken, vond afgelopen 21 en 22 maart plaats. Het Oranje Fonds laat met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. 

Een aantal Springlevende Wijk-teams gingen ook aan de slag om klusjes in de buurt te doen om deze mooier te maken. Springlevend Van der Pek was een van die teams. Het greenteam, de wijkploeg, de studentcoördinatoren en een heleboel buurtkinderen stonden klaar om de geveltuinen in de Sleutelbloemstraat een opknapbuurt te geven. De wijkploeg en vrijwilligers haalden de tuinen leeg en vulden deze met verse aarde. De kinderen maakten onder begeleiding van de studentcoördinatoren versiersels voor in de tuinen. Vervolgens mochten zij elk de plantjes in de tuinen plaatsen. Achteraf kregen 30 kinderen een NLdoet-certificaat en werd de dag feestelijk afgesloten met zelfgemaakte hapjes en een drankje. 

Ook de studentcoördinatoren van de Rudolf Dieselbuurt staken zowel zaterdag als zondag hun handen uit de mouwen. De studenten namen samen met 17 vrijwilligers van Accenture en een aantal bewoners de voorgeveltuintjes in de buurt onder handen. Ze haalden onkruid weg, maakten straatjes tussen de huizenblokken netjes, haalden bladeren weg, snoeiden struiken en strooiden zaadjes op de nieuwe grond. Ook zijn de moestuinbakken op het centrale punt in de buurt mooi bijgewerkt. De studenten van de Rudolf Dieselbuurt hebben een eigen moestuinbak, die ze mooi geschilderd hebben om hem op te laten vallen. Ook de vrijwilligers in de Rudolf Diesel-buurt ontvingen een NLdoet-certificaat. Veel dank aan alle vrijwilligers die hun handen uit de mouwen hebben gestoken om de buurten nog mooier te maken!

Zie hieronder een fotoverslag van de activiteiten in Rudolf Diesel en Van der Pek.

   
De kinderen krijgen uitleg over de dag                 Lekker klussen                                                    Letterlijk de handen uit de mouwen!

  
Samen met bewoners hard aan de slag               Kunst met een mooie boodschap!                     Hoe zal het eruit komen te zien?

   
De moestuinbakken bijwerken en versieren!        Hele harde werkers                                            Het team dat in Rudolf Diesel heeft geholpen!