Image

Kick-off Springlevende Wijken

In de Tugelawegblokken en Landlust woonden al studenten die zich inzetten voor de buurt. Daar komen nu nog twee buurten bij: de SuHabuurt (Amsterdam Nieuw-West) en de Van der Pekbuurt (Amsterdam-Noord).
De teams, bestaande uit 4 tot 8 studenten, zijn de oren en ogen van de wijk waardoor ze weten wat er in een buurt speelt en waar behoefte aan is. Op die manier kunnen ze relevante projecten opzetten en zelf begeleiden als zogenaamde studentcoördinatoren. Zo gaat er in verschillende buurten weer voorgelezen worden aan kinderen met een taalachterstand met de 'Voorleesservice', kinderen tussen de 8 en 12 gaan zich als BuurtBikkels inzetten voor een veilige, schone en prettige buurt en wordt er onderzoek gedaan naar behoeften van ouderen. Binnenkort komt er bij projecten een overzicht van alle microprojecten die van start gaan in de Springlevende Wijken.

Op vrijdag 14 januari werd het startsein gegeven en wel op heel originele wijze, namelijk op de melodie van bekende Amsterdamse smartlappen, zelf geschreven én ingezongen. De Springlevende studenten zongen gepassioneerd over hun wijk. Zo zong het TugelaTeam, dat de leefbaarheid waarborgt in de Tugelawegblokken, op de melodie van Wim Sonnevelds 'Aan de Amsterdamse Grachten':
De Tugelawegblokken
gaan binnenkort tegen de grond
maar we zullen blijven knokken
door ons blijft de buurt gezond.

Al die Tugelabewoners
hadden geen idee wat hen overkwam
Toen wij hun wijk binnenstormden
was het hek pas echt van de dam.Zie hier een korte fotoreportage!Een schematische weergave van de rol van studenten in een Springlevende Wijk

Het schrijven en instuderen van de smartlappen

Het inzingen mét begeleiding