Image

Knappe Koppen krijgen diploma

Als afsluiter van het schooljaar hebben de kinderen van Knappe Koppen uit de SuHabuurt hun diploma gekregen. Hier moesten zij eerst nog wel een speurtocht voltooien.

Vier studenten verzorgden ook afgelopen semester weer huiswerkbegeleiding voor kinderen in het kader van Springlevend SuHa. De kinderen uit groep 4 tot en met 8 werden iedere week begeleid bij hun huiswerk van taal, begrijpend lezen en rekenen. Nu de zomervakantie nadert  is het echter tijd om dit project, alweer de derde versie van Knappe Koppen SuHa, af te sluiten.

Vandaar dat op 20 juni er een feestelijke afsluiting was. Eerst moesten de kinderen een speurtocht afleggen waarbij zij woorden bij elkaar moesten zoeken en een stuk voor de Knappe Koppenkrant moesten schrijven. Zij hebben deze allemaal succesvol voltooid, hoewel de laatste vraag, aldus de kinderen, wel erg moeilijk was.  Daarna was het tijd voor de diploma-uitreiking! Alle Knappe Koppen zijn dit jaar geslaagd. Na de lieve woorden van de studenten over de kinderen, hadden de kinderen ook nog een verassing voor de juffen. Een boekje met foto’s van hen erin met een persoonlijke tekst erbij om de juffen te bedanken voor hun inzet. Tot slot was het tijd voor een welverdiend pakje sap en stuk cake. Aan de vragen van de kinderen te horen: ‘Juf, mag mijn zusje ook mee met het uitje naar het Tropenmuseum?’, ‘Juf, wanneer komt het zomerspel uit?’ en ‘Juf, wanneer begint Knappe Koppen weer?’, was Knappe Koppen dit semester een onverdeeld succes en kijken we met plezier uit naar de vierde editie.