Image

Lang leve de liefde in het MBO

Studenten van de minor Diversiteit in de Stad gaan lessen seksuele voorlichting geven aan MBO-studenten om de lesmethode 'Lang leve de liefde' te helpen implementeren in het MBO-onderwijs.
Sinds kort is de lesmethode Lang Leve de Liefde beschikbaar voor het MBO. Dit is een methode waarmee docenten in het voortgezet onderwijs met seksuele voorlichting aan de slag kunnen. De GGD Amsterdam merkt echter dat het implementeren van deze methode bij MBO’s moeizaam verloopt. Docenten zijn druk genoeg met het geven van de reguliere lessen en er is weinig ruimte voor extra aanbod.

Om het thema seksualiteit toch binnen het MBO ter sprake te kunnen brengen, wil GGD Amsterdam deze lessen gaan aanbieden met behulp van HBO studenten. Door het geven van de lessen uit handen te nemen wordt de drempel voor docenten van het MBO om mee te doen lager. Bovendien zitten HBO-studenten dichter dan docenten bij de belevingswereld van MBO-studenten. De verwachting is dat HBO-studenten hierdoor goed aansluiten bij de doelgroep en worden geaccepteerd. Ze kunnen daarom veel bereiken.

In september krijgen de studenten van de minor Diversiteit in de Stad door de GGD Amsterdam een 2-daagse cursus aangeboden om klaargestoomd te worden voor het geven van de lessen. De eerste cursusdag is vooral gericht op het kennismaken met de theorie en de tweede cursusdag gaan de studenten vooral oefenen met de lesmethode. De gastcolleges op de MBO’s worden altijd gegeven in duo’s. Zo kunnen de studenten van elkaar leren en elkaar aanvullen waar nodig.