Image

Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor het onderwijs!

Wilt u als docent (weer) een maatschappelijk project doen met de Academie van de Stad? Neem dan nu contact op en misschien kun je in september al aan de slag met je studenten.
De Academie van de Stad is weer actief met het opzetten van projecten voor het studiesemester september 2011 - februari 2012.  Vanuit de stad zijn de opdrachten al binnen en de Academie is nu hard op zoek naar bijpassende opleidingen. Ben je als docent geïnteresseerd om met je studenten een praktijkopdracht te doen, met een echte opdrachtgever en tegelijkertijd met jouw expertise bij te dragen aan de stad? Neem dan nu contact op met de Academie en hopelijk hebben wij een project dat past bij de opleidingseisen.  

De grote hoeveelheid binnengekomen projectaanvragen voor het komende semester verschillen in expertisegebied en in vorm (onderzoek, praktijk, conceptontwikkeling). Er is dus een grote kans dat er een project tussenzit die bij jouw opleiding past. Voor meer algemene informatie over de Academie van de Stad en de projecten, download hier de brochure.

Hoe werkt het?
In de 'matching' van de projecten werkt de Academie van de Stad vraaggestuurd vanuit de stad. Dit betekent dat de stedelijke partners vraagstukken bij de Academie neerleggen waar zij graag met studenten aan zouden willen werken. De Academie vertaalt het vraagstuk naar een opdracht en maakt het passend voor het hoger onderwijs. Vervolgens zoekt de Academie er een opleiding bij die qua inhoud en niveau bij het vraagstuk past en waarbinnen ruimte is om een praktijkproject te doen. Ook de samenwerking tussen de stedelijke partner en de opleiding wordt gestart en gefaciliteerd door de Academie van de Stad om tot een uitgebreide projectopdracht te komen waarin zowel resultaatwensen als opleidingseisen zijn opgenomen. Gedurende het gehele project blijft de Academie actief betrokken om het proces te faciliteren, het eindresultaat te bewaken en het project tot een goed einde te brengen.