Image

Vergister biedt duurzame oplossing vanaf 5 juni

Op 5 juni aanstaande gaat de broodpowermobiel officieel van start in de Amsterdamse Transvaalbuurt. De studenten van deze Springlevende Wijk verzonnen het duurzaamheidsinitiatief en wonnen er een prijs mee: 'het beste idee voor Transvaal'.
Volgens de Springlevende Wijk-formule van Academie van de Stad en in opdracht van Ymere wonen studenten in de Transvaalbuurt. In ruil voor korting op hun huur zetten zij zich in voor de leefbaarheid van de wijk. 

Drie van hen bedachten vorig jaar de broodpowermobiel en wonnen met dat idee een geldbedrag om het uit te voeren. De broodpowermobiel is een afvalophaalservice waarmee ze de overlast van duiven en ander ongedierte in de Transvaalbuurt aanpakken en tegelijkertijd biogassen opwekken. De overlast van het ongedierte komt door brood- en andere etensresten die op straat terecht komen. De studenten gaan met de broodpower-bakfiets door de buurt om oud brood en GFT-afval bij bewoners op te halen. In de Tugelatuin staat een vergister die het afval in biogas omzet. Die energie wordt weer teruggegeven aan de buurt. Power door brood dus!

Op donderdag 5 juni aanstaande wordt het broodpower-lab officieel geopend en zullen de studenten een presentatie en demonstratie geven. Er mag brood ingeleverd worden!
Aanvang: 16.00 uur
Adres: Tugelaweg 59

Klik hier voor de uitnodiging van de opening.

Voor persvragen, neem contact op met Dora Fabriek - dora@academievandestad.nl of 06 1506 0107.