Image

Opening BuurtEntree Osdorp

Dinsdag 5 januari 2010 vond in Osdorp de opening van een nieuwe BuurtEntree plaats, een ontmoetingsplek voor mensen die wonen en werken in de buurt.
In 2009 werd in verschillende wijken in Amsterdam een BuurtEntree geopend, een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Woningcorporatie Stadgenoot is dit initiatief gestart met het idee dat mensen plezierig moeten kunnen wonen en werken in een buurt. De BuurtEntrees zijn toegankelijk voor iedereen in een buurt, om een praatje te maken met de huismeester of met elkaar en waar ruimte is om te vergaderen en te overleggen. Ook onderneemt men gezamenlijk activiteiten in de BuurtEntree, van het volgen van een sollicitatietraining tot en met workshops yoga voor kinderen.

Dinsdag 5 januari is er weer een BuurtEntree geopend, namelijk in Osdorp. De Academie van de Stad was er ook bij om dit te vieren. Tevens hebben studenten van de Academie van de Stad hier hun verslag gepresenteerd van hun onderzoek naar hoe de programmering van de BuurtEntree optimaal kan aansluiten bij de behoeften van de bewoners. Zij hebben zowel in Osdorp als in de Oosterparkbuurt behoeften geïnventariseerd en brainstormsessie georganiseerd met sleutelfiguren in de wijk.