Image

Opening woonkamer Landlust

De zes studenten die in Landlust wonen volgens de Springlevende Wijk-formule van Academie van de Stad openden de vernieuwde woonkamer van de wijk. In deze woonkamer kunnen bewoners samenkomen. De ruimte wordt door de studenten gebruikt om projecten uit te voeren.
De studenten zijn de afgelopen tijd bezig geweest met het grondig schoonmaken, schilderen, stylen en versieren van de woonkamer. Met een nieuwe bank, een vitrinekast en vernieuwde tafels ziet de ruimte er nu echt als een woonkamer uit.
 
Een van de projecten waar de studenten de woonkamer voor gebruiken is ‘Buurtbikkels’. Hierbij wordt een groep kinderen uit de buurt opgeleid tot ‘Buurtbikkel eerste klas’. In deze functie worden de kinderen bewust gemaakt van hun leefomgeving, het eigen sociale spel en de verstandhouding met bewoners onder begeleiding van de studenten.
 
Met hulp van deze Buurtbikkels was de opening van de woonkamer een groot succes. De meiden uit groep 5 en 6 uit de buurt hebben een grote liefde voor bakken en versieren. Daarom verzorgden zij de hapjes. Verder hielpen ze met alle andere dingen om het een geslaagde middag te maken.
 
Ook kwamen verschillende moeders langs en maakten gezellig een praatje met het Landlust-team, de kinderen en natuurlijk met elkaar. Ook kwamen er leden van de bewonerscommissie van de Complexgerichte aanpak langs, met wie de studenten samenwerken. Er kwamen zelfs bewoners uit de buurt die nog onbekend waren met ‘de woonkamer’ om een glaasje mee te drinken.
 
Misschien nog wel het mooist van allemaal waren de nieuwe plannen die werden gemaakt om goed gebruik te gaan maken van deze fijne nieuwe woonkamer. Sarah Beeftink, een van de studenten in Landlust, vertelt: ‘We gaan met nieuwe energie verder met Buurtbikkels, Knappe Koppen en de jonge filmmakers. Maar we gaan de woonkamer nu ook gebruiken voor incidentele activiteiten, zoals kookavonden met bewoners of toetjesavonden met kinderen. Ook kijken wij uit naar nieuwe samenwerkingen met buurtbewoners. Zo kwamen er al twee meiden naar ons toe dat ze best wel met activiteiten wilden meehelpen. Wij hebben veel zin om verder te gaan na deze frisse start!’

Onderstaande foto's zijn gemaakt door studentcoördinator Twan Zijlstra

           
Een van de studenten van Landlust in gesprek met een bewoner        Ook de kinderen kunnen zich prima in de woonkamer vermaken!

            
Deze kinderen hebben goed geholpen!         Druk in gesprek!