Image

SalsA officieel van start

Sinds oktober zijn 70 studenten van het Domein Onderwijs en Opvoeding van de Hogeschool van Amsterdam getraind en gestart als Personal Coach in het project de Stad als Academie (SalsA).
De 70 studenten die meedoen aan het project SalsA zijn inmiddels van start gegaan als Personal Coach van een Amsterdamse leerling. De studenten van de Pabo, Pedagogiek en de lerarenopleidingen van de Hogeschool van Amsterdam krijgen voordat ze de leerling ontmoeten een training waarbij ze klaargestoomd worden als effectieve Personal Coach. Door middel van discussies, opdrachten en rollenspellen doen de studenten kennis op van het coachen, oefenen en ontwikkelen zij cruciale vaardigheden daarbij en krijgen ze inzicht in hun eigen kernkwaliteiten en valkuilen als Personal Coach. 

Erg nuttig voor de meeste van deze studenten die voor het eerst in aanraking komen met een verscheidenheid aan leerlingen van Amsterdamse basis- en middelbare scholen. Zo laat een tweedejaars pabostudente weten: 
"Afgelopen maandag hebben we de eerste kennismaking gehad op de school. Ik ben gekoppeld aan een jongen die pas vier jaar naar school gaat en tevens pas vier jaar in Nederland is. Ik heb nu al heel erg kunnen teruggrijpen op wat ik tijdens de training heb geleerd. Ik was in staat open vragen te stellen zonder het gevoel te hebben dat het gesprek ergens moest eindigen, zonder het gesprek krampachtig een kant op te sturen."
 
De Academie van de Stad wenst alle studenten veel succes en plezier het komend studiejaar!