Image

Springlevend Rudolf Diesel

Volgens de Springlevende Wijk-formule wonen zes studenten in de Rudolf Dieselbuurt in Amsterdam-Oost. De studenten zetten hier projecten op die ze vervolgens zelf ook coƶrdineren.
In verschillende buurten is een Springlevende Wijk gestart dit semester. Vier tot tien studenten zijn door Academie van de Stad geselecteerd per wijk om zich in te zetten voor de leefbaarheid door er te wonen en relevante projecten te starten. Die projecten begeleiden zij dan weer als studentcoördinatoren. Doordat de studenten wonen in de wijk, zijn zij spin in het web van bewoners, de woningcorporatie en het stadsdeel. Zij zijn de oren en ogen van de wijk en weten zodoende waar bewoners behoefte aan hebben en waaraan niet. 

In de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam Oost gaat een tijdelijk vernieuwingsproces beginnen. Dit zorgt ervoor dat de buurt de komende jaren nog meer voor een uitdaging staat met betrekking tot de leefbaarheid. In de Rudolf Dieselstraat loopt een uitgebreid wijkaanpakprogramma met sociale en economische projecten. In ruil voor hun maatschappelijke dienstverlening heeft woningcorporatie Ymere de studenten huurwoningen in de Rudolf Dieselstraat ter beschikking gesteld.

Dit project is in samenwerking met Ymere, Stadsdeel Oost en Bouwinvest van start gegaan.