Image

Springlevend Transvaal

Volgens het Springlevende Wijk-concept zijn zeven studenten gaan wonen in de Tugelawegblokken in de Transvaalbuurt en zetten er projecten op die ze vervolgens gaan coƶrdineren.
Projectomschrijving
In vier verschillende buurten in Amsterdam (Transvaalbuurt, SuHabuurt, Van der Pekbuurt en Landlust) is een Springlevende Wijk gestart. Vier tot acht studenten zijn door de Academie van de Stad geselecteerd per wijk om zich in te zetten voor de leefbaarheid door er te wonen en relevante projecten te starten. Die projecten begeleiden zij dan weer als studentcoördinatoren. Doordat de studenten wonen in de wijk, zijn zij spin in het web van bewoners, de woningcorporatie en het stadsdeel en weten zodoende waar bewoners behoefte aan hebben en waaraan niet. Dit project is in samenwerking met woningcorporatie Ymere van start gegaan.

In de Tugelawegblokken gaan er huizen gesloopt en gerenoveerd worden. Hierdoor is de leefbaarheid in het geding. Het TransvaalTeam gaat die leefbaarheid waarborgen met Springlevend Transvaal! Klik op een van de volgende links voor meer informatie over de individuele projecten die deze studenten dit semester hebben opgezet: Voorleesservice, BuurtBikkels.