Image

Studenten Landlust werken hard aan binnentuin complex

De studentcoƶrdinatoren van Springlevend Landlust werken samen met bewoners(commissies) aan een betere omgang met elkaar en de leefomgeving in de binnentuin van een complex. Studenten Jesse en Twan vertellen hoe het in de tuin gaat!
'Nadat het Portiekcomplex in het noorden van Bos en Lommer voorzien was van een nieuwe, collectieve, binnentuin was het tijd om de tuin nog meer ‘van de bewoners’ te maken', vertelt studentcoördinator Jesse. 'De tuin zelf is volledig vernieuwd, de gangen er naartoe echter niet', gaat hij verder. 'Viezig bruin metselwerk in combinatie met het tekort aan licht en artistieke uitingen van wisselend resultaat maakte de entree minder aantrekkelijk.' De studenten en een aantal bewoners vonden dat dit beter kon, met resultaat!

Het complex heeft vier toegangen tot de tuin die vanaf twee verschillende wegen toegang bieden. Daarnaast heeft ieder portiek een directe toegang vanuit het complex. Deze vier toegangen boden aanleiding tot het gebruik van de vier seizoenen. Iedere toegangspoort kreeg een eigen seizoen toegewezen, met de bijbehorende kleuren en vormen. 'Om het geheel enigszins samenhangend te maken zijn er vijf kleuren gekozen waarmee alle poorten gekleurd werden', zegt studentcoördinator Twan. 'Iedere poort kreeg drie van deze vijf kleuren toegewezen waarmee de kinderen (en volwassenen) van het complex aan slag konden.'

Een aantal dagen voor iedere schildermiddag werden er, samen met een lokaal talent, ontwerpmiddagen georganiseerd. Hier konden kinderen met markers in de juiste kleuren kennismaken met tekenen, kleurgebruik en vormen, alles in het thema van iedere poort. Zo werden de toekomstige kleine kunstenaars voorbereid op het echte werk met varkenshaarkwasten, schapenvachtrollers en ijsbeertjes-keukenpapier. 'Heel fijn was dat deze materialen werden geleverd door de vrienden van Gamma Compact aan de Willem de Zwijgerlaan', aldus Jesse. 

Nadat woningcorporatie Ymere voor een solide, witte basis op het metselwerk had gezorgd, kon er worden begonnen aan de eerste poort met als seizoen: lente! Gelijktijdig met de officiële opening van de gehele binnentuin waren de kwasten niet aan te slepen en leken de muren te klein voor alle creativiteit en dikke klodders ‘gebrand oranje’.

Twan vertelt: 'Inmiddels zijn alle toegangen versierd en begint de tuin meer en meer een op een tuin te lijken. De spelregels van de tuin hangen en het gras wordt groener en groener. Wij gaan deze zomer ons best doen om dit gras nog groener te laten lijken en nog flink met de verfpotten rond te zwaaien!'

Foto's door Twan Zijlstra

Lees hier de algemene beschrijving van dit project

 
Lekkere popcorn bij een feestelijke opening                                       Wat een talent!

 
Nauwkeurig schilderen                                                                  Veel mensen aanwezig bij de opening!

  
De ingangen worden steeds gezelliger                                            Per seizoenspoort een nieuwe oproep!                Mooie kleuren om mee aan de slag te gaan