Image

Studenten organiseren thema-avond SalsA

Op maandag 7 maart en maandag 14 maart 2016 organiseerden de coƶrdinatoren en coaches van SalsA een thema-avond voor alle ouders. Zo konden de ouders in contact komen met de studenten die hun kinderen coachen en kwamen ze meer te weten over het project.
Op 7 maart vond de thema-avond plaats op het Metis Montessori Lyceum en op 14 maart op het Over-Y College. Beide avonden werden goed bezocht door de ouders van wie kinderen worden gecoacht. Zodra de ouders binnen kwamen, konden ze plaats nemen in het lokaal waar de coach van hun kind zich bevond. In elk lokaal vertelde een van de vier SalsA-coördinatoren over wat het project en de coaching inhoudt. Daarna was het tijd voor een korte film (zie ook hieronder) om de ouders een impressie te geven van de coachingsmomenten. 

Vervolgens vertelden een aantal coaches wat zij voor methoden hanteren tjidens de coaching. Sommige coaches richten zich meer op persoonlijke begeleiding en geven ook zelfverdedigingscursussen, anderen focussen meer op het huiswerk van de leerling. Maar alles gebeurt in ieder geval in overleg met de leerling: wat wil hij of zij zelf graag leren, wat voor doelen moeten er samen behaald worden?

Na deze uitleg konden de ouders onder het genot van koffie, thee en wat lekkers in gesprek met de coach van hun kind. Ouder en coach waren hierbij niet van elkaar weg te slaan! Het waren kortom twee hele leerzame en gezellige avonden. Hieronder kun je het filmpje bekijken en een fotoverslag van de twee avonden.


 

   

 

Klik hier voor meer informatie over SalsA