Image

Studenten presenteren adviezen Zuidas en DIVV

Afgelopen donderdag vond de tussenevaluatie plaats van twee projecten. Studenten van de opleiding Communicatiemanagement presenteerden hun adviesrapport en starten nu met het ontwikkelen van een communicatieplan.
De eerste groep studenten gaf een pitch aan Dienst Zuidas over hun onderzoek naar de communicatie rondom de werkzaamheden en herstructurering van het Mahlerplein. Vier groepen presenteerden hun manier van analyseren, de uitkomsten daarvan en adviezen. Zo bedacht een groep dat rondom het Mahlerplein de looppaden bedrukt kunnen worden met tekst en beeld over het eindresultaat van de werkzaamheden. Zo krijgen ook passanten een goed en leuk beeld van de veranderingen.

De tweede groep presenteerde ook verdeeld over vier groepen hun adviesrapport aan Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer. Zij onderzochten hoe de werkzaamheden van de afdeling Beheer en Onderhoud meer zichtbaar gemaakt kunnen worden. Een idee was bijvoorbeeld het maken van street art van bijvoorbeeld gaten in de weg of botsingen vergezeld van de tekst dat Beheer en Onderhoud dit soort problemen voorkomt. Zo wordt op creatieve manier de maatschappelijke waarde van deze afdeling inzichtelijk gemaakt voor de burgers van Amsterdam.

Na de pitches gingen docenten en opdrachtgevers in beraad. De picthes werden meteen beoordeeld, zodat de studenten weten of ze goed op weg zijn en waar ze nog op kunnen letten. Nu het adviesrapport opgesteld is, gaan de studenten namelijk aan de slag met het ontwikkelen van een communicatieplan en het (gedeeltelijk) operationaliseren daarvan. Hierover volgt dus later meer!

Lees hier de algemene beschrijving van het project Communicatie Mahlerplein
Lees hier de algemen beschrijving van het project Zichtbaarheid Werkzaamheden Beheer en Onderhoud