Image

StudentJobcoach

Studenten van verschillende studie-achtergronden worden in het kader van hun stage opgeleid tot coach. Zij begeleiden jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een baan of opleiding.
Binnen onze StudentJobcoach-projecten worden studenten opgeleid tot coach. Zij begeleiden jongeren - leeftijdsgenoten - met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een baan of opleiding. De StudentJobcoaches werken bijvoorbeeld met de jongeren aan c.v's en motivatiebrieven, gaan op zoek naar geschikte werkplekken en opleidingen en ondersteunen jongeren in hun ontwikkeling. Tegelijkertijd werken StudentJobcoaches intensief samen met werkgevers om een geschikte kandidaat voor hen te vinden en zo de kloof tussen jongeren en de arbeidsmarkt te overbruggen. De studenten doen zelf relevante werkervaring op en ontwikkelen zich als professionals. Op deze manier snijdt het mes bij StudentJobcoach aan drie kanten.De coaches worden aangestuurd door ouderejaarsstudenten: de studentcoördinatoren van het project.

Deze peer-to-peer aanpak is in korte tijd uitgegroeid tot een populaire en effectieve aanpak. Sinds de eerste editie zijn er 150 Amsterdamse jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid. Hiervan hebben 81 jongeren een passende opleiding of (leer-)werkplek gevonden. In september 2016 starten er dan ook vier edities van StudentJobcoach in Amsterdam en Almere.
 
Vier edities
In Amsterdam Noord coachen studenten jongeren richting een opleiding of (leer)werkplek. Klik hier voor de projectomschrijving.
In Amsterdam Oost coachen studenten jongeren richting een opleiding of (leer)werkplek. Klik hier voor de projectomschrijving.
Amsterdam-breed coachen studenten refugees richting een opleiding of werkplek. Klik hier voor de projectomschrijving.
In Almere coachen studenten jongeren richting een geschikte MBO-stage. Klik hier voor de projectomschrijving.