Image

Succesvol jaar Transvaal Talentenhuis

Op dinsdag 3 juli ontvingen 12 derde- en vierdejaars VMBO-leerlingen van het Montesorri College Oost (MCO) hun certificaat voor deelname aan het eerste jaar Transvaal Talentenhuis.
 Het Transvaal Talentenhuis is opgezet door Ymere in samenwerking met Montesorri College Oost en de Academie van de Stad. Op een mooie locatie aan de Tugelaweg komen 12 leerlingen drie keer per week (dinsdag, donderdag, zondag) samen om te werken aan het verbeteren van hun schoolresultaten, sociaal-emotionele vaardigheden en het verbreden van hun horizon. Hierin worden ze begeleid door zes studentcoaches die in tijdelijke woningen van Ymere wonen in de Tugelawegblokken. De leerlingen zijn in september 2011 geselecteerd in samenwerking met acteur Mohammed Chaara (zelf ook afkomstig uit de Transvaalbuurt),  het MCO en de inhoudelijk projectleider van het Talentenhuis, Marco Pleiter. Ze zijn uitgekozen op basis van hun motivatie om te komen, maar ook vanwege de toegevoegde waarde die het in hun leven kan hebben omdat het Talentenhuis hen meer kan bieden dan hun directe omgeving.
 
Het uitreiken van de certificaten was een feestelijke bijeenkomst, waarbij alle leerlingen wat konden vertellen over waarom ze meedoen aan het Talentenhuis en wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Host Mohammed Chaara zaagde de leerlingen door over waarom ze het een mooi jaar hadden gevonden. Iedere leerling had zo zijn eigen favoriete activiteit; op bezoek bij de boerderij, golfen, een dj-workshop, hardlopen in het park en met elkaar discussieren. Een aantal leerlingen gaf ook aan dat ze mee wilden doen vanwege de extra begeleiding bij het schoolwerk. Allen waren ze blij om onderdeel te zijn geweest van het Talentenhuis en ontvingen vol trots hun certificaat, overhandigd door hun eigen studentcoach. Na dankwoorden aan de deelnemende organisaties stond ook nog een ouder van een van de leerlingen op om uit te spreken hoe blij ze was met deze kans voor haar dochter!

Zie hier een reportage over het afgelopen jaar gemaakt door Ymere: