Image

Thee en Thema 13

Studenten organiseren themabijeenkomsten voor multiculturele groepen in stadsdeel West. Thee en Thema vindt voor het zevende jaar op een rij ieder studiesemester plaats.
Met Thee en Thema bespreken studenten met multiculturele vrouwengroepen maatschappelijke thema's zoals opvoeding, emancipatie, de Nederlandse cultuur en politiek. Tegelijkertijd wordt er geoefend met de Nederlandse taal. Tijdens de eerste bijeenkomst bepaalt men gezamenlijk de thema's die vervolgens per bijeenkomst behandeld zullen worden. De studenten geven de lessen en bereiden ze voor.

Studenten Diversiteit in de Stad zijn komend studiesemester verbonden aan drie netwerken in Amsterdam-West. In de Kolenkitbuurt komt wekelijks een multiculturele groep vrouwen samen voor conversatielessen. De studenten geven daar komende tijd een extra invulling aan met Thee en Thema. Het andere netwerk komt iedere week samen in de Westerparkbuurt voor contact en kennisuitwissleing. De derde groep krijgt elke week taalles in Bos en Lommer. De studenten gaan ze hier niet alleen in ondersteunen, maar brengen met Thee en Thema een maatschappelijke toevoeging aan die bijeenkomsten. De studenten komen in aanraking met een nieuwe doelgroep, kunnen iets bijdragen aan de samenleving en passen de theorie toe in de praktijk.