Image

Transvaaltour

Studenten Interactieve media ontwikkelen een multimediale tour door de Amsterdamse Transvaalbuurt.
Projectomschrijving
De Transvaalbuurt is een oude buurt met een rijke geschiedenis. Voor de Tweede Wereldoorlog woonden er veel joden en had de buurt een levendig en politiek bewust karakter. In de oorlog zijn de meeste joden uit Transvaal gedeporteerd en veranderde het karakter van de buurt. Tot zo'n vijf jaar geleden waren er veel sociale problemen en werd het bestempeld als Vogelaarwijk. De laatste jaren echter is de buurt enorm verbeterd, schieten ondernemingen als wortels uit de grond en vinden mensen het er weer prettig wonen.
Naast alle sociale ontwikkelingen is er veel bijzondere architectuur te bewonderen in de buurt. Veel Amsterdammers die niet in de Transvaalbuurt wonen, zijn zich niet bewust van deze bijzonderheden in de buurt. Daarom is het hoogtijd voor een tour door de buurt die voor iedereen toegankelijk is.

Studenten Interactieve media gaan deze tour ontwikkelen via een mobiele applicatie die iedereen met een smartphone gratis kan openen en volgen. Zo wordt de Transvaaltour ook op de toeristische kaart gezet!
   21 januari was het aan buurtbewoners om de apps te testen. Met scoreformulieren werden de apps stuk voor stuk uitgeprobeerd in de Transvaalbuurt en beoordeeld op aspecten als: werkt de app feilloos? Vond je het een leuke tour? En: zou je het een ander aanraden? Aan het einde van de middag was het aan Stadgenoot om de scores bij elkaar op te tellen en de winnaars bekend te maken...

Lees hier meer over het project en de winnaar of bekijk hieronder de reportage:De winnende app proberen? Download Layar en zoek op ‘Transvaalbuurt’.