Image

Valentijn voor de buurt

De studenten uit onze Springlevende Wijken hebben op Valentijnsdag, 14 februari 2017, bijzondere bewoners verrast met een mooi boeket bloemen. In dit artikel lees en zie je wie ze verrast hebben, waarom en hoe de bewoners reageerden. De actie was een groot succes en heeft veel harten verwarmd!
Veel Springlevende Wijken uit alle drie de steden namen deel aan de actie. De studentcoördinatoren van enkele wijken vertellen welke bewoners zij verrasten.

Springlevend Vogelbuurt (Amsterdam)
"Arend helpt altijd vol enthousiasme en steunt ons in het project, dus hij verdiende zeker een bloemetje. En dan was er Jaap, onze buurman. Hij heeft ons (met in het begin een kritische blik) verwelkomd in de buurt en geholpen met klussen in ons huis, zelfs op dagen dat zijn vrouw in het ziekenhuis lag! Hij staat altijd voor ons klaar en toont veel enthousiasme en interesse in ons project. Onze buurvouw Meikini heeft ons tot slot veel informatie gegeven over de wijk. Dit heeft ons vooral in het begin erg geholpen om inzichten te krijgen in de positieve en negatieve punten van de wijk. Ze deelt haar (persoonlijke) verhalen met ons en wil ons altijd helpen. Op een dag had ik mijzelf buiten gesloten en heeft ze met een badmintonracket de deur opengemaakt. Dat heeft mijn dag gemaakt! Dit was een ontzettend leuke actie om aan mee te doen, alle drie de bewoners waren erg ontroerd."

                                                                                                             

Springlevend Molenbuurt (Almere)
"Aan bewoonster Nolda hebben wij een bos bloemen gegeven, omdat zij een super spontane en energieke vrouw is. Wij hebben haar pas recent ontmoet maar ze is eigenlijk al ontzettend betrokken bij de buurt. Ze staat altijd open voor contact en is een vrouw die ons in ieder geval een warm hart heeft toegedragen. Met het bosje bloemen wilde wij haar daarvoor bedanken en ook heel graag het contact met haar behouden. Dan was er Barbie, die hebben we met kerst ontmoet. Zij vertelde dat zij met kerst kaartjes geeft aan onbekende mensen, om hen iets moois te wensen. Op ons kaartje stond een stukje tekst met een bedankje dat wij de straat elk jaar zo mooi versieren, haar dochter vraagt rond de kerst periode of zij door de lichtjesroute naar huis mogen. Wij vonden dit zo'n mooi initiatief!

En als laatst is er Simon, een man die bij bijna alles betrokken is in de buurt. Hij organiseert veel in de buurt en helpt veel bewoners. Zo ook ons! Vanaf het begin heeft Simon ons geholpen met onze projecten door bijvoorbeeld aanwezig te zijn of spullen uit te lenen. De afgelopen tijd ging het niet zo goed met de gezondheid van Simon. Met het bosje bloemen wilde wij hem heel erg bedanken voor alle hulp en steun die hij ons heeft gegeven en hem weer wat op te fleuren na een zware tijd met zijn gezondheid. Wij vonden het echt super leuk om bij deze drie mensen langs te gaan met een bosje bloemen. Hun reactie was ontzettend leuk en heel erg dankbaar. Dit zijn de momenten waarvoor wij onder andere het project ook doen: om de blijdschap op het gezicht van mensen te zien."

Springlevend De Werven (Almere)
"Wij besloten buurvrouw Connie (91) in het zonnetje te zetten. Zij woont helemaal zelfstandig en blijft heel sterk. Ook doet Connie vrijwilligerswerk in het ziekenhuis. Wij hebben veel respect voor haar en het was hartverwarmend om haar zo blij te zien met ons bosje bloemen. Verder zijn Cor en Willy onze buren. De eerste dag dat we hier kwamen klussen, zijn ze langsgekomen om een praatje te maken. Vanaf het begin waren ze gastvrij en hebben ze ons geholpen. Daar hebben we hen nu voor kunnen bedanken! En als laatst verrasten we Sylvia. Zij zet zich actief in voor het buurlokaal 'de Werf'. Door haar gastvrijheid en enthousiasme voelden wij ons al snel thuis in het buurtlokaal. Wij kijken uit naar een verdere samenwerking met haar!"

                                                                                   

Springlevend Betondorp (Amsterdam)
"Wij gaven een boeket aan mevrouw Mebus. Zij doet mee aan het project Blokje Beton, waarbij studentcoördinator Linde iedere week een wandeling met bewoners maakt. Ze was helemaal verbaasd en vertelde dat ze dit nog nooit heeft gehad! Ook gaven we er een aan mevrouw Kip. Zij is 70 en verleent al 20 jaar mantelzorg aan aan moeder van 90. Studentcoördinator Kay komt soms bij haar over de vloer ivm het project Computerhulp waarbij Kay buurtbewoners helpt met kleine computerproblemen. Ik kreeg van haar later een mailtje dat ze helemaal overdonderd was en niet wist hoe ze moest reageren. Eugene is daarnaast een buurtbewoner die we al langer kennen en die zich altijd graag inzet voor de buurt. Hij was er erg blij mee en nodigde ons meteen binnen uit voor een kop koffie. Tot slot gaven we bloemen aan A-markt, de lokale buurtsuper. De eigenaren leken er echt door geraakt. Ze vertelden dat ze voor het eerst in de twee jaar dat ze er zitten zoiets uit de buurt gekregen hebben. Het was erg leuk om te doen, we kregen er erg mooie reacties voor terug."

        

Springlevend Overvecht (Utrecht)
Het team uit Springlevend Overvecht gaf naast een mooi boeket nog iets speciaals aan een mede-flatbewoonster: een mini-serenade aan de deur! De oude mevrouw wast altijd de handdoeken en theedoeken van de activiteitenruimte. Ze was helemaal overdonderd! Bekijk het filmpje hieronder.
                                                   
Ook Springlevend Rudolf Diesel (Amsterdam) nam deel aan de actie, zie hieronder!