Image

Winter wonderland Voorlees- en Rekenfeest Transvaalhuis groot succes

Woensdag 16 januari 2013 was het weer zover: een groot feest in het Transvaalhuis voor alle kinderen en ouders die meedoen aan de Voorlees- en Rekenservice van het studententeam van Academie van de Stad en Ymere in de Transvaalbuurt.
Het thema dit jaar was Winter Wonderland en de pedagogiekstagiaires van de Hogeschool van Amsterdam hadden er zelfs voor gezorgd dat het weer paste bij het thema: er was volop sneeuw en zon. Zeker 60 kinderen kwamen met hun moeders vanaf twee uur binnen en werden ontvangen door sneeuwengelen met drinken en eten. 

Kinderen konden zich de hele middag vermaken met het maken van een ijsbeer of mooi geknutselde wantjes, een stoelendans, schminken, sneeuwpoppen van wc-papier inrollen en als afsluiting een sneeuwballengevecht. Iedereen kreeg ervan langs, maar gelukkig was de sneeuw niet al te hard. Zelfs het klussenteam van Ymere waagde zich in de tuin van het Transvaalhuis om daar meteen de volle laag te krijgen. Een pronkstuk was ook de sneeuwpoptaart van soesjes, marshmallows en heel veel poedersuiker (zie foto hieronder) waar de ouders en kinderen van konden snoepen onder het genot van warme chocolademelk met nog meer slagroom. 

Aan het eind van het feest keerden de kinderen en ouders met een klein presentje voldaan weer naar huis. Volgende week gaan we verder aan de slag met lezen en rekenen, maar stiekem kijkt iedereen al uit naar het volgende feest in juni.

Lees hier meer over het project 'de Voorleesservice'